LoVe ThEm So MuCh....

LoVe ThEm So MuCh....
LoVe ThEm So MuCh....

Saturday, May 22, 2010

HaRi DaN PaGi Yg MeNbOsAnKaN...


selamat pagi...halo....pagi ini aku bosan thap babi pnya....asyik memikrkan msalah yg berlaku dlm idop ini....aku xtau dh nk wtpa lg...yg aku mmpu hnya berserah pd tuhan yg esa...aku asyik memikirkan msalah nie shingga tdoq pn xlena.....mkn pn xknyg...(sbb smalm aku xmkn lpaq beruk pnya.......)xpla aku harus hadapi hdop ini dgn tabah dan sabar...kerna allah sygkan aku lg.......aku trma dugaanya dgn hati terbuka.....
huh....esk dh la final paper start...mmg perit nk mmbaca buku.....tp aku akn cuba dptkan gpa yg terbaik utk sem nieeeeee............
lg ada cerita tntg game smalam....aku pnya prediction tepat meh......inter menag 2-0...huh sernoknya aku....~ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
yay....glory in my hand.......yezza.....
mohd syafiq uzir yg antaq msj kt aku msj berbunyi......


Mohamad Syafiq Uzir

Mohamad Syafiq Uzir Mohd Saffian Salleh, Cham da Archemedis your prediction is truth! Inter Milan won 2-0 againts Bayern Munich!

2 la glory in my hand........
MOOD:buhsan.....

kehidopan yg meracau

apa nk jd ngn hdop aku nie makin hari maki worst not became better....i juz my relationship wit her became better....but become worst.....

Hati siapakah mampu menahan rasa terkilan
Setelah percintaan dihujani halangan
Sia-sialah aku berkorban selama ini
Andai dirimu tak mampu aku miliki....

mnleh thn...aku pn dh png dgn khidopan aku...aku ttup bku lma tp dia nk jgk bkak bku 2......apa nk jd ngn kseduhan idop nie........
aku xnk jd cmni...

Rindunya aku saat ini
Rindu padamu kasih
Puas ku cuba menghubungimu
Namun kau diam membisu

Apa salahnya diri ini
Kau seksakan hidupku
Pergimu tika ku memerlukan
Cebisan kasih dan sayang
Aku inginkan cinta yang berkekalan
Kau damba perpisahan
Ooo... ooo... ooo...

Menangis hatiku menangis
Mendengarkan khabar hiba
Terhiris jiwaku terhiris
Mengalir airmata

Sayang mengapa buat begini
Di saat rindu merah menyala
Kasih kusangka kau 'kan setia
Rupanya dikau bersandiwara
Sayang haruskah kita berpisah
Angkara orang ketiga
Janganlah kau pergi dariku kasih
Kerana kau masih kucinta

Ooo... ooo... ooo...
Sepi/Rindunya ku saat ini
Diri tersisih jauh
Kau tetap dengan keegoanmu
Untuk meninggalkan aku
Hmm... hmm...
Haruskah kita berpisah

hayati lah......

Monday, May 17, 2010

SELAMAT HARI GURU....


saya harap sempat lagi untuk mngucapkan selamat hari guru pada cikgu yg kami sayang......nie utk cikgu....

Dia Seorang Guru

Dia seorang guru tua sebuah sekolab
terdidik dalam negeri tanpa berjela ijazah
penunggu setia sekolah desa bukan cuma ganiaran upah
tidak juga mengharap kemilau gelar dan anugerah
sekadar kerelaannya menggenggam suatu amanah

yang mengangkat harga diri dan maruah
dengan berbekalkan keyakinan dan hikmah
dengan kelkhlasan had dan pasrah
dengan tidak mengenal jemu dan penat-lelah
yang diperkirakan kepuasan diri membangun ummah
berlandas paksi yang jelas dalam tuju-arah.
Dia seorang guru pengganti ayah ibu
dia seorang guru pembentuk generasi baru
dia seorang guru pembina insan sepadu
dia seorang guru pewaris tamadun ilmu
yang terus hidup sepanjang waktu
diimbau berbunyi dilihat bertemu.

Thursday, May 6, 2010

hepy MOTHERS DAY............


Who should I give my love to?
My respect and my honor to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father
from dis lyrics we kno dat our mother is very important to our life.......
hope u appriciate ur mother......ok
HEPY MOTHERS DAY TO ALL MOTHERS IN DA WORLD
CYG IBU AKU KAW2 PNYER..............

Mothers Day Poems
M - O - T - H - E - R
"M" is for the million things she gave me,
"O" means only that she's growing old,
"T" is for the tears she shed to save me,
"H" is for her heart of purest gold;
"E" is for her eyes, with love-light shining,
"R" means right, and right she'll always be,
Put them all together, they spell
"MOTHER,"
A word that means the world to me.
Howard Johnson (c. 1915)

Wednesday, May 5, 2010

hidop penuh dgn dugaan,cabaran dan perubahan.....

salam....dh lma aku xupdate blog aku nie......mmg lma lorh ada la kt sbulan lbih....mn xnya skunk akau tgh wat part time kt cafe...biasa r nk cri duit poket aku ni bkn kya sgt lgpn tgh busy ngn mnggu exam lorh.... aku nk ceritakan apa yg berlaku dlm idop aku yg sdah mnjadi tdak thu hala hndak ke mn????aku mnjadi serupa rimau yg khilangan anak.....huhuhu.....aku jd mcm nie sbb terlalu banyak dugaan lorh....tp mngkin ada hikmah...kerna Allah masih sygkan umat Nabi Muhammad....kisah pertama ialah aku putus cinta.....aku amat mnyayagi gurl nie tp di sbabkan ksah lma yg naik kmbali dia percyakannya...aku xleh berkata apa..hnya leh diam...aku telah cuba mmperbaiki keaadan tp tidak berjaya kerna pengaruh cerita itu lbh kuat...aku mngakui itu jgak salahku kerna terlalu mainkan perasaan pompuan...tp nk wt cmna itulah perangai ku yg lma...skunk aku telah berubah...tp dia msh tdak percya akan ku ini.....xpala aku hnya leh trima seadanya......aku redha ngn apa yg terjadi...aku thu dia msih syg akan ku dn aku amat syg terhdap dia.........moga2 aku ngn dia akan bertemu kmbali.....aku hnya mahu si dia yg dlu dn phm aku....amin....
ksah yg berlaku amat mngagumkan aku...aku amt terkjut ngn apa yg berlaku....kwan2 ku yg telah berubah dn dri aku ada prubahan dr ckit demi sdikit......alhamdulilah...kwanku yg dlu mcm setan skunk dh berubah.....smua tlah beriman.....alhamdulilah.....moga2 bnda ini akan terus kekal........skunk aku nk chow lorh....nk blajaq bg pro adobe photoshop.......nnti aku update lg....