LoVe ThEm So MuCh....

LoVe ThEm So MuCh....
LoVe ThEm So MuCh....

Friday, March 26, 2010

PENAGLAMAN HIDOP DAN KERJA.......




dh lma aku xupdate blog asyik busy ngn stdy ja...mn xnya dr pg kul 8 smpai kul 5 asyik blajaq pahtu ptg kadang cik panggil tlg dia wt kja la...rpair keta la...mcm2 bai...aku pn dh png ngn idop nie....tp besh la kuang2nya aku blaja....ada pengalam...Nabi kta tuntut ilmu biar ke negeri china....org melayu kt tuntut ilmu biar samapi liang lahat...mat salleh kta learns until u clever....klo aku kta blajaq biaq smpai biol bru rock...huhu....cina ngn india aku blm blajaq lg...nnti aku dh blajaq aku tulis kt ampa......dh dua ari aku kna wt kja smalam ngn kemarin dlu....aku cita psai kemarin dlu la....kemarin dlu...pg2 bljaq la...pehtu time tgh rhat...aku sj lpak kt bngkel tiba lec.aku dtg dia kta...."syam mari cni jap...tlg sye tgk keta nie......"aku pn p la.....rpanya2 dia nk soh tgk keta dia yg prob 2...dia kta keta dia bnyi kt area tayar 2...aku pn dgr...dh dgr dia soh aku jack keta dia n sapu gris kt bearing tayr...aku dh la mls nk main gris kan...wat jala dia kan aku pnya lec.lpas wt keta dia pn ok...aku msk la klas...ptg 2 lak...aku ingt nk blk dorm la...trun2 ja klas...lec aku stu lg 2 pnggil...dia kta"mari tlg sya rpair aircond blik lec.....aku pn tlg la...ingt tlg ckit rpanya dia nk buang ayer yg trsumbat la..aku pn bkak la...bukak2 splash......






abis bash bju dn suar aku...mn xnya splash kna air aircond....pkat bash stu blik 2...kmi smua dok glak smpai nk pch prut la....hahhahaahahaha....ari aku awini abis ngn ketawa dn penglamn idop...huhuhuhu.....

SEMALAM LAK........
smalam aku klas xbnyak la...ilek la ckit woi...sng lenang ja....aku pn jln2...dh la ada stu isu bru di tmpat aku bljaq nie iaitu H1N1 da power of 2...atau dlm bhasa mlayu nya......H1N1 gelombang kdua la...smua bdak2 dman leh blk kampung halamn...AKU PN NK BLK KAMPUNG.......................xpala xksah la...jnji alhamdulilah aku xkna pn.......hepy ckit la.....lpas aku lpak2 ngn mmber cni aku dh boring xtau nk wtpa....aku pn p la kuar klas trun bwh tgk apa leh wt...jlan pnya jlan aku jmpa snior aku tgh rpair keta iaitu daus....aku pn lpak la ngn dia jap....stg dia mnta aku tlg dia....dia xleh wt sorng2...aku pn bntu la dia dok tlg pnya tlg lec.aku yg rpair kta2 dtg...dia kta"cntik ada 2 org cpt ckit kja....nnti tlg abg snior lo nie"...aku xsmpat kta pa....aku pn xksah la sbb aku xdak klas...bantu la dia smpai kul 12.30 stop jap p smyang lu....pehtu ptg 2 lak...aku smbung blk...smpai kt bngkel akuu pnyala tkjut......pnyala bnyak brg......mla2 dia kta tkaq sterring boots ja..aku xksah la sbb sng...pehtu mlarat ke shaft lak......pehtu dia soh service kta dia lak....huh..naik gla aku.......pehtu nk siap dlm ptg 2 kul 5 mmg xsmpat la....tp kmi wat gak smpai siap.......siap lbh kurang kul 10 mlm gak la....dr kul 9 pg start 10 mlm bwu abhhh....gla la...tp kau blajar bnda bru lol....iaitu flushing utk Automatic transmission.....best gla....keta dia yg ssh apa tau...dia convert perdana V6 pkai enjin MIVEC...mn xxgla wei....shaft dh la pkai shaft pajero...bapak gla.........tp xpa xksah yg pnting ilmu k........itula pnt dia smpai ka harini wei.................arini aku dh blur xtau nk wtpa......(tgh pkir).................


Sunday, March 14, 2010

TOUR GUIDE...


semalam aku jd tour guide utk bdak2 nie...iaitu Qama da paus,Meen da PINGU,Effa da xtau la n Anna da King Kong....dia org trun mlka sbb qama iaitu kezen aku nk jmpa bf dia wt pertama kli la...blind first da kta mat salleh...(mat salleh yg kta i kta)..pehtu bdak2 ni nk ikot la....xksah la apa pn ku juz bwa ja....depa smpai awi jumaat mlm...aku p jmpa depa awi sbtu pg....aku pn bgn la mndi siap2 truz p jmpa depa.....smpai2 depa tgh mkn...lpak2 jap isap okok lu......peh lbh kurang kul 10 pg dpa ajak aku brjalan2.......mla2 aku bwak dpa p jln kt D.P(dataran pahlawan)iaitu satu2nya shopping komplek kt mlka nie....bwala brjaln...phm2 ja la klo jln ngn pompuan shopping kta yg lki nie jd mangsa keadaan kna ikot ja la.....pnya la brjam2 mnunggu...aku pn ikot ja la....xksah pn....ada sbb....huhuhu....jln pnya jln xsdaq dh dkt pkul 1....qama gatau kta bf dia dh ada kt MC...dia soh bf dia dtg kt DP 2.....lastly bf dia smpai la.....qama soih antar aku g jmpa bf dia kt MP lak...nsb bek dpn DP ja.....n qama ask me 2 send si PINGU ke Ocean wt rmbut...aku hnya mnurut printah....aku pn antaq dia...peh tu g antaq si PINGU kt Ocean nk wt rmbt.....dh la pnya cri kdai dh lma.....lastly jmpa stu kdai ni nsb bek dia nk klo x lma la mncri kdai cm mak datin...dh la mnuggu mcm owg gla mnunggu...smntara mnuggu 2 aku ngn si King Kong....g la karok lu...si Effa xnk ikot...blagak bajet sua sdap la 2...huhu....sory effa cyg......dh abh nyayi...aku pn p la blk kt kdai rmbut...ingt dh abh...rpanya x lg..huhuhuh...dr kul 3 g...kul 7 bwu siap...lma gla.....lpas 2 dh siap aku pn p amk Paus kt MP....si bdak2 nie tringin nk tgk bf si Paus 2.....tggu pnya tggu bulan tinbul2 la..huhh...lastly bf dia muncul la......cm hero filem hindustan...huhuh..jgn mrh ek.....nnti kna jual la..dh jmpa...kmi pn bncang pnya bncang last kli stuju nk g mkn lu....mknn kt subaidah jer..bjt dh lri.......lpas mkn bdak nie nk g psar kraftangn aku bwak ja.......pusing pnya pusin dlm 2 aku ajk dpa p Pahlawan wlk dia mcm Downtown cheras la gak...tp kcik ckit.....lpas 2 aku dpt thu kt mlka ada uptown tingin gak nk g...bwala dia org g.....dh p pastu jd coklat angin.....hampeh....tutup sbb ujan la bai.....xksahla....tp si pngu 2 lak nk g sgt fun fair kt blakang MP 2...aku bwak ja jnis xksah.....dh smpai sna kmi men la mcm2...mla2 "crash car" pehtu si pngu ajak men "sotong" la lak.....aku men ja....lpas dh puas men aku pn xtau nk g mn...pk2 pnya pk....xdpt gak...tp thx 2 effa syg coz dia bg aku mkn kismis dn trus dpt idea...aku ajak depa lpak kt PANTAI KLEBANG LA.....da best port....baik pnyer.....lpak la pnya lpak mata sudah ngntuk labai....otak sudah pusing..xtau nk g mn ko nk blk umah mkcik aku gnggu dia lak...lgpn aku nk bg msa kt my kezen spent time ngnn bf dia....bg la...tuptup dh pkull 6 pg...aku pn trlelap...di pngkuan anna tersyag....mn x nyer ..bkn slalu org tdoq atas kta peh2 blaii rmbut lak.....peh2 msg ngh pkirkan alsan nk bg kt mkcik aku....lpas qama dh puas spent time aku ajk dpa blik.....msa nk blik 2 lak kjadian yg disngka trjadi....aku ingt nk turn keta....tp aku trmasuk dlm pasir lmbut...keta xleh kuaq lak...msb bek ada abe klate dtg tlg.....thx bro......last kli dpt gak kuaq...mka qama dg cuak gla tiem 2..huhuhuh...sory qama....(innocent face).....lpas 2 smua pkat blik umh mkcik aku.....smapai umah mkcik aku....smua dh kcut prt tkowt mkcik aku bsg....tp x...dia cma rsaw kt kmmi ja....dia tkowt jd papa kt kmi.....pehtu bdak2 nie dh siap2 nk blk bangi.....aku pn siap gak la...nk blk tmpat aku.....lpas mkn bdak2 nie trus blk...aku windu kt anna smpai nk nangs la...tp cover........sbb ego laki.....luf u anna.....pehtu aku pn blk la.......tggu apa lg...aku hrap dia orng dtg cni ag..........cyg korang smua...terutam org yg aku cyg skali iaitu...huhuhuhu......

Friday, March 12, 2010

DEWI.....

dewi aku mohon beri kesempatan
tuk bisa menebus dosaku kepadamu
maafkanlah aku yg menyakitimu
aku tidak pernah menyangka bisa begini

oh dewi, dengarkanlah

reff:
dewi, kaulah hidupku
aku cinta padamu sampai mati
dewi, belahlah dadaku
agar kau tahu, agar kau mengerti

semua terjadi begitu saja
tak ada yg serius antara dia dan aku
tidak ada cinta dan tidak ada hati
hanya karena aku lelaki dan dia wanita

oh dewi, dengarkanlah

Tuesday, March 9, 2010

kehidupan semingguan......

salam....dh lma xupdate blog.....aku nk cerita kehidupan seminggu aku....leh jd gla......ksah bermuala dhn test yg amat mmenatkan.....dh la mual2 xtau kta ada test...lecturer leh wat test mengejut aku ngn mmber dh tekejut beruk la wei...dh gelabah...bca apa pn x.....dh la subjek teknikal bai...klo subjek pngajian am aku xksah...nie subjek yg melibatkan teknikal yg mmeningkan kpala hotak aku dn sgala tbuh aku...mula2 test EFI iaitu Electronic Fuel Injection dn mrupankan antar subjek plg ssh dlm subjek teknikal.....aku pn wt slamba nggn xbca msuk dwn test dn mnjawab....nasib bek la ada mmber yg thu ckit backup aku......pkat tnya la wei.....ari aku berlalu la dgn test yg agk ssh...esk la ada test Intermediate Engine technology...lecturer kta ssh cm hanjing...tup2 kuar soklan basic....cilake tul......nsib bek leh jwb......klo x mmpos fail.....khamis nie lak bkal ada test subjek plg ssh iaitu Science Engineering cm lancau..huhuhuh...xpa aku cba mnjawab....k....doakan aku smoga berjaya.........

DISEBALIK KEMANISAN ADA PAHITNYA....

Dh seminggu aku pkirkan masalah aku ngn gf aku......tba2 mncul seorang wanita yg aku knal kt mn....(xyah thu...)dia mnceritakan msalah aku kpd aku...aku hnya nk jd gud listener ja...tba awt jd sbliknya......aku huz tnya dia sbb kbelakangn nie aku tgk prangai dia dh plik tau.......aku xbls ym dia pn dia dh bsg dn mrajuk.....mla2 aku ingt it juz a joke but she take it as a serious matter...aku juz trkjut....aku tnya dia...

Aku: knapa u cmnie kan...smnjak nie mcm jeles je kt aku......
wanita:dia jwb xdak pa la.....
desk2 pnya desak xgtau gak....
Aku: klo u dtakdirkan bersama ngn aku u trima x???(ayt sja pncing nk bg dia jwb) korang nk thu dia jwb pa....
wanita:yup iwant to be wit u.....

akhirnya dia ngaku gak...cni aku dh tkjut bruk....gla ka aku kta.......aku still syg kt ek aku yg nma ANNA.....aku kta kt dia kta juz brkwan not mre than that...coz aku xnk hdop aku jd cm dlu....huhu....nasib bek dia leh trima....

Nie psal aku ngn"ex" aku la.....
smalam aku ingt nk gmbrakan hati dia ngn aku....tp jd sbliknya...huhuhu...aku kta kt dia aku nk kmbli pd dia tp....dia leh jwb dia xprcya aku...aku gtau dia pkara yg sbnrnya pn dia still xmoa dgq...aku nie jnis xska pksa2...biaq ja la.....mls la nk pksa...xgna klo pksa tp sengsara akhirnya...wtpa biaq ja r.....aku pn dh xtau nk wtpa...juz wt xtau.......peh tu...................................................
TIBA-TIBA.....
mmber dia antaq msj kt aku....ayt berbnyi cmni.....

"please cham dont disturb anna......now she is suffering coz of u.......she is not mean 4 u...."


start pd 2 aku tlah pkirkan perasaan mmber dia yg merangkap kezen aku....aku ikt ja ckp..........aku sedih yg teramat.....sbb aku still syg akan si dia...xpala dugaan ALLAH...aku trima dgn sbliknya.........

maybe she is not deserve 4 me...coz im not a gud,hensem,smart,intellegence like other oerson...huhuh....xpala...2 bkn rezki aku nk wt cmna...triama dgn seaadanya.....huhuhu....
pesana aku...harap dia dpt jga dri dia.....and find a better man than me....AMIN......i still luf her so damn much.....


Saturday, March 6, 2010

CINTA SEJATI......


Anda dapat menemukan seseorang yang benar-benar sangat cocok untuk dijadikan pasangan hidup dan bahkan memilikinya lebih dari satu dalam hidup Anda. Tetapi kemudian bagaimana Anda benar-benar mengetahuinya dengan yakin?

Berikut bantuan untuk meyakinkan keputusan hubungan Anda:

Ungkapkan keinginan dan mengapa menginginkannya?

Anda harus memiliki kejelasan tidak hanya tentang apa yang Anda ingin dari cinta, tetapi apa yang diinginkan dalam hidup dengan pasangan Anda. Segera setelah mengetahui itu, Anda akan yakin telah masuk dalam suatu hubungan dengan tujuan dan visi yang jelas seperti apa hubungan Anda dengan dia. Menentukan kriteria akan membantu terhindar dari kesulitan terlibat dengan seseorang yang tidak cocok bagi Anda.

Ukur romantisme Anda

Meskipun kedengarannya basi, buatlah daftar harapan pasangan ideal Anda. Isi dengan keinginan pasangan sempurna, istimewa tetapi realistis. Semakin banyak Anda tahu apa yang cocok bagi Anda, semakin mudah menangkap momen kapan dia bisa berjalan bersama Anda.

Cintai diri sendiri

Ada pepatah lama mengatakan: “Anda tidak akan bisa membahagiakan orang lain sampai Anda membahagiakan diri sendiri.” Hal ini tidak hanya akan membantu pada saat bertemu dengan seseorang yang baru tetapi juga membantu Anda memulai hubungan pada saat yang tepat.

Jadilah yang terbaik

Cinta bukan hanya sekedar mencari seseorang yang akan membuat Anda bahagia. Kecocokan akan menghasilkan yang terbaik- mungkin seseorang yang akan membuat Anda menjadi orang yang bahagia dan lebih produktif.

Cara terbaik untuk menemukan cinta sejati adalah pintar-pintarlah memilih seseorang dan jelas mengapa Anda memilihnya.

Tawa Bisa Bikin Jatuh Cinta

Cara Anda tertawa, bisa membuat orang lain suka dan timbul rasa cinta. Oleh sebab itu, pandai-pandailah mengatur tawa.

Begitu kata dan saran pakar relationship. Katanya, bila Anda sedang berusaha menarik perhatian lawan jenis, cobalah tertawa. Sebab, tertawa ternyata memainkan peranan penting dalam suatu hubungan.

Jo-Anne Bachorowski, asisten profesor psikologi, Maria Smoski, dan Michael J. Owren, profesor dari Universitas Cornell, menemukan bahwa manusia memiliki suara tawa yang bervariasi.

Tak hanya itu, studi yang dilakukan terhadap 120 mahasiswa Universitas Vanderbilt, diketahui, ternyata suara tawa bisa menarik perhatian orang. Bila kita bisa mengolahnya, tawa dapat menimbulkan rasa cinta.

"Tentunya, suara tawa tergantung pada jenis kelamin. Tapi daya tariknya sangat ditentukan situasi dan kondisi orang itu dan lingkungan sekitar --termasuk siapa yang diajak tertawa," jelas Bachorowski.

"Kami melihat, tertawa sangat efektif --seperti halnya tatapan mata. Dan nyatanya, tanpa disadari, banyak orang yang menggunakan trik tertawa untuk menunjukkan kondisi emosional dan cara merespons sesuatu," imbuhnya.

Bikin orang jadi naksir

Sebenarnya, tawa lebih dari sekedar bumbu pembicaraan. Kita bisa memanfaatkan tawa untuk mengontrol keadaan emosi seseorang --dan diri sendiri, tentunya. Dan nyatanya, banyak orang tertarik pada si murah senyum.

"Bila orang sudah tertarik akan kemurahan senyum Anda, maka Anda bisa membuatnya lebih tertarik --atau dibikin biasa-biasa saja, dengan mengatur nada dan intonasi tawa."

Konon, bila Anda wanita, maka cara terbaik untuk mengoyak pertahanan pria adalah dengan tertawa pada nada agak tinggi disertai gerakan tangan di sekitar dada.

Sebaliknya untuk pria. Konon, wanita lebih tertarik pada pria yang pandai menekan suara tawanya hingga terdengar lebih rendah. Dengan terdengar lebih 'beradab', pria bisa meredam pikiran negatif wanita terhadapnya.